sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Faces Etnofestival 2008 somistus

Faces Etnofestival 2008 Billnäsissä. Marianne Rintala, Lauri Laurén, Yakup Albekoglu ja minä suunnittelimme ja maalasimme somistuksen vanhaan ruukkihalliin rakennetulle päälavalle.

 

Maalaus tehtiin vajaassa viikossa lateksi- ja spraymaaleilla, sapluunoja sekä mielikuvituksellisia työvälineitä, kuten mm. kadunlakaisuharjoja avuksi käyttäen.


Tekeminen Facesissa on aina ennenkaikkea hauskaa. Tälläkin kertaa taustaväri on maalattu jaloilla. Levitimme levyt ulos nurmikolle ja molempiin päihin kokonaisuutta asetetimme maalilammikot. Maaliin astuimme paljain jaloin ja liukastelimme eteenpäin niin että jalanjäljet muodostivat lopulta taustavärin. Tekniikka oli niin hauska, että vapaaehtoisia apureita ei tarvinnut lainkaan maanitella osallistumaan.


Ihmishahmot sekä maalauksessa että lavan etureunassa teimme parityönä auringonpaisteessa. Toinen otti bilettävän posén niin, että hänen varjonsa piirtyi maahan asetetulle pahville. Toinen piirsi varjon ääriviivat. Kuva leikattiin pahvista ja näin syntyneen sapluunan avulla maalattiin hahmot kerroksittain yleisöjoukoksi taustaan. Toinen osa leikatusta sapluunasta sopi näppärästi avuksi hahmojen leikkaamiseen messumatosta, joka on Facesissa hyvin tutuksi tullut paloturvallinen materiaali. Näillä kangashahmoilla somistimme lavan etureunan.


Festivaalin aikana lavalle pystytettiin valot ja äänentoistolaitteet, ja bändi tuli soittimineen ja yleisö valtavana tungoksena niin että taideteoksestamme jäi näkyviin melkein pelkästään Laurin maalaama kaikkitietävä aurinko sapluunakoukerosäteineen. Oikealla yleisöllä oli vieläkin hauskempaa, kuin siluettihahmoilla siellä hauskanpidon taustalla. Kuvassa lavalla taitaa väkeä villitä Maria Gasolina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti