lauantai 26. toukokuuta 2012

Kesäperunasalaatti

Pilko keitettyjä perunoita paloiksi kulhoon.
Purista niiden päälle pari valkosipulinkynttä valkosipulipuristimella.
Pilko sekaan jotain tuoretta vihreää, esim. ruohosipulia, basilikaa, timjamia, tilliä, nokkosta.. Jos ei ole tuoretta, laita kuivattua.
Lorauta vähän öljyä - itse tykkään pellavaöljystä mutta mikä tahansa muukin käy.
Lirauta pikkuisen viinietikkaa. Itse käytän valkoista.
Lurauta soijakastiketta suolaisuutta tuomaan. Jos et halua soijaa, laita suolaa ihan old schoolisti.
Loppusilauksena läjä seesaminsiemeniä. Jos ei ole, laita auringonkukansiemeniä, pellavarouhetta, hamppurouhetta tms.
Sekoita.

Ihaninta tämä ruoka on seuraavana päivänä eväsrasiasta syötynä meren rannassa hyvässä seurassa, esim. siskon kanssa. :)

Halutessaan voi väriä ja runsautta tavoitella lisäämällä joukkoon esim. porkkanaraastetta, puna- tai shalottisipulirenkaita, kikherneitä, vihreitä linssejä, papuja, suolakurkkua, tuoretta paprikaa, salaattia, omenakuutioita, herneenversoja, maissia, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja tai vaikka mitä. Mutta on ne potut ihan pottuinakin aivan ihania!

P.S. Nimestä huolimatta tätä voi tietysti tehdä talvellakin, mutta kylmänä ruokana se sopii paremmin kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti