lauantai 26. toukokuuta 2012

Tukkoisen nenän avaaminen ilman lääkkeitä


  • Kuulin sellaisen kikan että jos on poskiontelot tukossa niin sitä voi helpottaa painamalla ensin kielellä kitalakea ja sitten sormilla otsaa kulmakarvojen välistä. Tätä kun toistelee jonkin aikaa niin pitäisi kuulemma helpottaa. En ole kyllä kokeillut itse vielä. Saa kommentoida tähän, jos on kokemuksia!

    Myös nenänvartta painelemalla voi kuulemma saada tukkoisuuden hetkellisesti pois.

    Nenäkannuhan on erinomainen nenän avaaja. Kannu täytetään vedellä, johon sekoitetaan pikkuriikkisen suolaa, ja vesi kaadetaan sieraimesta sisään niin että se valuu toisesta ulos. Mutta jos ei ole nenäkannua niin pienellä teepannulla tai vaikka muovipussilla, jossa on kulmassa reikä, saa nenän huuhdottua yhtä hyvin. Tai en ole kokeillut koskaan nenäkannua, mutta nenäteekannuni toimii oikein näppärästi ja on lisäksi kaunis. :) (Teelle se on liian pieni.)

    Chilin, valkosipulin, inkiväärin ja sitruunan syöminen tai juominen teessä voi avata nenää myös.

    Lääkärini neuvoi myös hengittämään vesihöyryä termospullosta. Termari pitää veden kuumana, mutta ei kuumene ulkopuolelta, joten sen voi ottaa sänkyyn tai sohvalle ja hengitellä levossa. Veteen voi tietysti lisätä vielä raikasta tuoksua esim. eucalyptus- tai teepuu-uutteella, inkiväärillä, mintunlehdillä tai -uutteella tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti