perjantai 18. toukokuuta 2012

Näin korjaat murentuneen meikin

Voi ei, puuterimeikki hajosi muruiksi! Älä hyvä leidi/ mösjöö heitä sitä pois!
Kas kun eipä kuule hätää! Näin näppärästi korjaat skandaalin:
.
Puuterimeikki muruina. Oh no!


Muussaa murut hienoksi jauhoksi esim. lusikalla.

Putsaa ja kuivaa meikkiboksi. (Minulla oli yksi tyhjä.)

Kaada jauhamasi meikin sekaan mahdollisimman puhdasta alkoholia. Esim. retkikeittimen sprii sopii hyvin.

Alkoholia pitää olla sen verran, että se kastelee meikin kokonaan ja muodostaa sekoitettaessa meikin kanssa kuitenkin mahdollisimman paksun tahnan. Jos viinaa lorahtaa liikaa, tahnasta tulee liian ohutta ja alkoholin haihtumista joutuu odottelemaan pitkään ennen seuraavaa vaihetta. Jos taas holia meni liian vähän eikä se riitä kastelemaan meikkimössöä kokonaan, tipauta vielä pari pisaraa.

Kun meikki on tasaista, märkää tahnaa, sen voi laittaa takaisin puhtaalle ja kuivalle alustalleen.

Täytä alusta tasaisesti.

Ota ohut, puhdas puuvillainen kangaspala ja paina se kevyesti meikin päälle. Osa alkoholista imeytyy liinaan helpottaen kuivumista ja kangas tasoittaa meikin pinnan. Halutessasi voit painaa liinaa kevyesti tasapohjaisella, meikkialustan kokoisella esineellä tasaisuuden maksimoinniksi.

Tämä on silkkaa hifistelyä eikä ollenkaan pakollinen toimenpide. Jos haluat, voit hienostella painamalla kosteaan meikkiin kuvion esim. korulla, simpukankuorella, haarukalla tai millä ikinä haluatkin.

Putsaa reunat varovasti. Jätä kansi auki ja anna meikin kuivua noin vuorokausi. Sen jälkeen voit taas tupsutella naamaasi entiseen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti